top of page

Wie zijn wij?

 

 

 

 

 

 

 

Anita Sanders is klinisch psychologe, integratief psychotherapeute en Yogalerares. 

Ze heeft haar eigen Praktijk Psychotherapie en Yoga in Sint-Amandsberg Gent. In haar opleiding tot klinisch psychologe, specialiseerde ze zich in de ontwikkeling van kinderen, jongeren en hun gezin.

   

Nadien volgde ze de 4-jarige psychotherapie opleiding ‘Interactionele Vormgeving’ in Berchem.  Vooral het aanbod van non-verbale methodieken naast gesprek, de holistische visie op de mens, waarbij ruimte voor de spirituele/transpersoonlijke dimensie tesamen met het lichaam, en waar er integratief wordt gewerkt met verschillende therapeutische stromingen spreekt haar in deze opleiding aan.  

Dit combineerde ze met een opleiding tot Yoga-lerares ( Hatha Yoga en Tibetaanse Yoga), waarmee ze sinds 2007 Yogales geeft aan zowel kinderen als volwassenen.

Daarna volgden nog meerdere opleidingen (jaaropleidingen 'groepstherapie', ‘begeleiden en verwerken van seksueel misbruik’). Momenteel volbrengt Anita de laatste module van de opleiding tot Somatic Experiencing practitioner, lichaamsgericht traumawerk in de traditie van Peter Levine en Maggie Kline.

 

Vanuit de Yogalessen heeft ze reeds ervaren en feedback gekregen van deelnemers, hoe belangrijk Yoga is en kan zijn in het verwerven van een goed contact met jezelf, je lichaam, je adem en je geest.  Hoe Yoga kalmte in de geest brengt en stabiliteit kan brengen in het leven. Dit alles bracht haar tot het initiatief om Yogalessen aan te bieden aan mensen die trauma hebben meegemaakt. Zowel voor hen die een eenmalig trauma meemaakten, als voor diegene die chronische traumatisering in de kinderjaren doormaakten. Om ook hen de mogelijkheid te bieden het contact met het lichaam aan te gaan, te exploreren en te versterken.

Brigitte Dhondt is kinesitherapeute, relaxatietherapeute, voice dialogue facilitator, lichaamsgerichte traumatherapeute en yogadocente. Ze heeft haar eigen praktijk ‘Dit Moment’ in Landskouter.

Tijdens haar opleiding tot relaxatietherapeute schreef ze een eindwerk over de opvang, begeleiding en relaxatietherapie voor vrouwen die te maken hebben gehad met incest.

Ze is ook werkzaam als lichaams- en relaxatietherapeute op een PAAZ (psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis) in het Gentse waar ze zich vnl focust op crisisopvang,   lichaamsbewustwording en emotieregulatie.

Bij het Voice Dialogue Instituut richt ze haar aandacht, tijdens de opleiding en als begeleidster, op het contact maken met trauma via het lichaam.

Naast de opleiding mindfulness bij David De Wulf en meerdere kortere lichaamsgeoriënteerde opleidingen volgde ze de 3-jarige opleiding Somatic Experiencing van Peter Levine en de 1-jarige opleiding Integral Somatic Psychotherapy van Raja Selvam. De focus ligt hier vnl op het belang van het lichaam bij het verwerken van trauma.
Daarnaast heeft ze een lerarenopleiding yoga gevolgd. Eerst vanuit de mindfulnesstraditie, daarna Transformatieve Yoga.

Ze leerde Anita kennen tijdens een 3-daagse opleiding rond trauma met Maggie Kline. Vanuit hun beider interesse om zachte yoga aan te bieden aan mensen die een trauma hebben ervaren ontstond een boeiende samenwerking en de uitwerking van de 10 weken-reeks.

Italy november - kopie.jpg
__optimized__anita-sanders-696.jpg
bottom of page