top of page
Workshop: Het lichaam traumabewust introduceren in gesprekken en therapie
vrijdag 4 2024 oktober 2024 
9.30u -16.30u
prijs: 175€ 

Trauma laat sporen na in het lichaam die niet  altijd te bereiken zijn met woorden. In een gesprek met een cliënt resoneert het lichaam mee. Je raakt daarbij soms een trauma aan.  

Traumasensitief werken in gesprekstherapie of coaching betekent dat je alert bent op signalen van mogelijke overprikkeling, van bij het begin van het gesprek. De  activatie die bij het aanraken van een trauma ontstaat toont zich in kleine gebaren, veranderingen in de ademhaling, bewegingen, non-verbale taal. Je kan deze signalen gebruiken om de client te brengen tot meer lichaamsbewustwording en uiteindelijk tot het leren zelf reguleren van activatie.

Op het einde van deze dag ga je naar huis met kleine eenvoudige tools, die je gemakkelijk kan inzetten in het werken met jouw cliënten/coachees.  Je zal zelf ervaren hoe je met kleine eenvoudige tools deze activatie kan opmerken, benoemen, erbij blijven en exploreren.

 

Deze workshop gaat door in Oosterzele, Aalmoezenijestraat 58A, ism Aludes bv.

Inschrijven kan door een mailtje naar Brigitte te sturen (contactgegevens zie onderaan). Je inschrijving wordt bevestigd na overschrijving van 175€ op rekeningnummer BE14 7755 9162 8683 op naam van Aludes bv met vermelding 'traumasensitief werken'

Workshop Traumasensitieve en Trauma-informatieveYoga
2-daagse training
donderdag 17 en vrijdag 18 oktober 2024
prijs voor de 2 dagen: 299€

Voor psychologen, psychotherapeuten, coaches, Yogadocenten, gezondheidswerkers.

Deze 2-daagse training omvat een korte introductie van TCTSY*, de basisprincipes worden doorgenomen tesamen met onze professionele ervaringen met het aanpassen van yoga voor mensen die trauma meemaakten. Elementen uit Somatic Experiencing, Mindfulness en onze eigen yogaopleidingen komen hierbij eveneens aan bod.

Inhoud van de training:
theorie over trauma, korte lichaamsgerichte oefeningen, eenvoudige Yoga-vormen, het bewust worden van de ademhaling en ademhalingsoefeningen, het aanbieden van ontspanningsoefeningen en 2 yogasessies. Er is ook ruimte om het aangereikte in te oefenen.

* TCTSY is een complementaire behandelingsmethode voor complex trauma en PTSD, ontwikkeld door David Emerson, in de traditie van Bessel van der Kolk. TCTSY is gebaseerd op Hatha-Yoga.

In deze 2-daagse ben je welkom met én zonder voorkennnis van Hatha-Yoga. 

Deze workshop gaat door in Oosterzele, Aalmoezenijestraat 58A, ism Aludes bv
Inschrijven kan door een mail naar Brigitte te sturen (contactgegevens zie onderaan)
Je inschrijving wordt bevestigd na overschrijving van 299€ (vroegboekactie: 275€ indien overgeschreven voor 05 september 2024) op rekeningnummer BE14 7755 9162 8683 op naam van Aludes bv met vermelding 'naam - workshop TSY en TSI Yoga - najaar 2024.
bottom of page