Traumasensitief lichaamsgericht werken bij gesprekstherapie en/of coaching

Maandag 31 januari '22

9.30u -16.30u

prijs: 175€ 

Trauma laat sporen na in het lichaam die niet  altijd te bereiken zijn met woorden. In een gesprek met een cliënt resoneert het lichaam mee. Je raakt daarbij soms een trauma aan.  

Traumasensitief werken in gesprekstherapie of coaching betekent dat je alert bent op signalen van mogelijke overprikkeling, van bij het begin van het gesprek. De  activatie die bij het aanraken van een trauma ontstaat toont zich in kleine gebaren, veranderingen in de ademhaling, bewegingen, non-verbale taal. Je kan deze signalen gebruiken om de client te brengen tot meer lichaamsbewustwording en uiteindelijk tot het leren zelf reguleren van activatie.

Op het einde van deze dag ga je naar huis met kleine eenvoudige tools, die je gemakkelijk kan inzetten in het werken met jouw cliënten/coachees.  Je zal zelf ervaren hoe je met kleine eenvoudige tools deze activatie kan opmerken, benoemen, erbij blijven en exploreren.

 

Deze workshop gaat door in Oosterzele, Aalmoezenijestraat 58A, ism Aludes bv.

Inschrijven kan via Brigitte of Anita (contactgegevens zie onderaan)Je inschrijving wordt bevestigd na overschrijving van 175€ op rekeningnummer BE14 7755 9162 8683 op naam van Aludes bv met vermelding 'traumasensitief werken - januari 2022'

Introductie in Traumasensitieve Yoga
2-daagse training

maandag 21 én dinsdag 22 februari 2022
prijs voor de 2 dagen: 275€

Voor psychologen, psychotherapeuten, coaches, Yogadocenten, gezondheidswerkers.

TSY is een complementaire behandelingsmethode voor complex trauma en PTSD, ontwikkeld door David Emerson, in de traditie van Bessel van der Kolk. 

In deze 2-daagse leer je de basisprincipes waarop TSY is gebaseerd én leer je ze toepassen in eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen, eenvoudige Yoga-houdingen, het bewust worden van de ademhaling en -oefeningen, het aanbieden van ontspanningsoefeningen.

De TSY is gebaseerd op Hatha-Yoga.

Indeze 2-daagse ben je welkom met én zonder voorkennnis van Hatha-Yoga.  

Deze workshop gaat door in Oosterzele, Aalmoezenijestraat 58A, ism Aludes bv
Inschrijven via Brigitte of Anita (contactgegevens zie onderaan)
Je inschrijving wordt bevestigd na overschrijving van 275€ (TSY) op rekeningnummer
BE14 7755 9162 8683 op naam van Aludes bv met vermelding 'introductie traumasensitieve yoga -  2022'